Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek eleje, Nagyvárad tér, 8.és 9. kerület

További információk a képhez

1970-es évek eleje, Nagyvárad tér. 
Ezen a képen nagyszerűen látszik a tér szerepe az 1960-as és az 1970-es évek Budapestjének tömegközlekedésében.
Legalábbis a tér Szent István Kórház felőli oldalán.
Itt jó néhány villamosnak volt a végállomása: 63-as, 50-es, 13-as, 51/A.
De néhány továbbment: a 42-es és az 52-es is.
A Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti (új) főépületei sincsenek még.
Nem csalás, nem ámítás, az Üllői út itt 2 X 1 sávos volt! Ráismerni már csak azok tudnak, akik minimum velem egyidősek. A legbiztosabb pont a képen a Templom, a Nagyvárad téri református templom.
Van már ostorlámpa "mászókás" szerkezeten és van még fekete-fehér lánckorlát. A járművek felderítését most is a Tisztelt látogatókra bízom! Előre is köszönöm.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. században Mihálkovics tér
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©