Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Nagyvárad tér, 8. kerület

További információk a képhez

1978, Nagyvárad tér. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) toronyépülete már a környék meghatározó eleme. Napjainkban a jogutód neve: Semmelweis Egyetem. 
Az üllői út és a Nagyvárad tér még mindig egy köztes állapotban van. A Heim Pál Gyermekkórház új épülete is késznek látszik, de még a régi épület is áll. Az Üllői út befelé vezető része is kész. A kifelé eső részhez még hozzá sem kezdtek...A Szent István Kórház (Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet) előtt még élénk a villamosforgalom. Az autóbusz-végállomás is átköltözött már az Orczy-kert melletti félkörívből. Pierre Székely: Béke szobra (1983) még sehol. Felvonulási épületek vannak a helyén. A háttérben az egyik legbiztosabb pont a Nagyvárad téri református templom. Még távolabb pedig a Magyarok Nagyasszonya templom a Rezső téren. Mindez a Gróf Haller utcai tisztviselőházból fényképezve (Pecz Samu).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. századtól Mihálkovics tér
  • Forrás: Fortepan.hu (60750)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©