Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Óbuda, Hévizi út, 3. kerület

További információk a képhez

1970-es évek. Óbudán, a Hévizi úton egy 5-ös UZ villamos.
A villamos, amelynek 5,  azaz öt megállója volt!  Mindezt 1, azaz egy pár vágányon teljesítette a szegény pára. A vágány maradványai ma is fellelhetők (2013). Mellette az út kis kockakő burkolatú.
Ezzel a villamossal jártunk edzésre a "Kerület"- be.
(III. Kerületi TTVE), azaz Textilfestő Torna Vívó Egylet.
Jól mondom, Garaba Imre? (Egy időben húztunk  csukát. Ő többre vitte!...)
Nem mellesleg az UZ villamos egy igen érdekes darab. Most, hogy már tudom, hogy ez egy nagyon különleges villamos volt, és én ezen utaztam, már duzzad is a mellkasom!
Ez a két kísérleti villamos egyike volt. A fent említetteken kívül volt még két figyelemre méltó tulajdonsága. Az egyik, hogy alumínium kocsiszekrényük volt, mindez a "Stukák" mintájára. A másik pedig középen lévő dupla-harmonika ajtója volt. Ilyen csak a Bengálinak volt.
Az igen-nagyon hucut lakók zöldre festették a házat időközben, de azért én kihámoztam.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1910-től Hévizi út

Érdemes utánanézni:

5-ös villamos
  • Forrás: hampage.hu, Geoffrey Tribe
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©