Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Szentendrei út és a Bogdáni út kereszteződése, 3. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Szentendrei út és a Bogdáni út kereszteződése. A háttérben a HARISNYAGYÁR.
A HÉV szerelvények fölött  a "RUB" (Rhein-Union-Brücke) rendszerű félállandó híd.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1880-tól Szentendrei út
 • Forrás: pinterest.com
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Olsvay Endre
Ez a HÉV-típus 1974 előtt nem közlekedett, és az új felüljáró (ami alatt már ívesen halad a HÉV) szintén hetvenes évek közepi. Tehát a datálás szűkíthető.
2013. december 08. 06:16
  Olsvay Endre
  Önpontosítás. volt már '74 előtt is ez a keletnémet HÉV-típus, de még vegyesen járt a Lovász I.-féle gyártmánnyal Szentendrére, egéyzen '74-ig.
  A híd viszont '77/78 körül építtetett át, tehát a kép szempontjából az a döntő.
  2013. december 08. 06:23
   Olsvay Endre
   Elnézést, káprázott a szemem. most, jobban megfigyelve látom nem csak az élesebb kanyarívet, de a régi, omlatag, de jellegzetes és emlékezetes KERÍTÉST is!
   Summa-summarum: 1972 és '77 között készült valamikor, de inkább az előző hányadában, mert '74-75-től azért már ennél nagyobb autóforgalom volt arra /is/.
   2013. december 08. 06:26