Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-táján, Lajos utca, 3. kerület

További információk a képhez

1900-táján, Lajos utca. Az Óbudai Kisfaludy Színház.
1897. febr. 26-án nyitott meg. Goldberger Imre építtette, Kisfaludy Károlyról elnevezeve. 
1944-ben, megsérült az épület és 1945-ben le is bontották. Eme színházról sokkal többet innen!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Lajos utca, 1702-től az utca páratlan oldala Alt Ofner Strasse (Óbudai út), Donau Zeile (a Dunára néző házsor), A XVIII. század elején Landstrasse, Mitteregasse (Középső utca), Nagyszombat utca és a Serfőző utca között Judengasse (Zsidó utca), 1862-től Obere Hauptgasse/-strasse, 1874-től Felső Fő utca
  • Forrás: https://obudaianziksz.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©