Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1958, Clark Ádám tér és a "0" kilométerkő, ahol még csibilámpák végzik a dolgukat, (utat mutatnak). Az Ikarus-60-as és a Mávag tr-5-ös ma már furcsának tűnik itt, de akkor ilyenek szállítottak minket. A kandeláberek már újabb fajta világítófejjel, amelyek sokáig uralták a város közvilágítását. Hál'istennek látszik a 0 kilométerkő, ami nem más, mint a Molnár László alkotta: a távolba néző szerelő autókerékkel című szobor. A mű 1953-tól 1975-ig tartotta a pozícióját. Ez volt a második 0 kilométerkő. Érdemes rákeresni, itt az oldalamon belül is, mert megvan a szegény pára további története is... A Budai Vár épületét alig tudom felismerni...A madarat igen: Turul.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-asévektől Népszínház tér
 • Forrás: Fortepan.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Mihálffy László
1964-ben már nem volt Tr5-ös, Budán talán már 60-ban sem. Gyanítom, hogy ez a kép - a következő, Ikarus 60-ast ábrázolóval együtt - szintén az 50-es évekből van.
2013. október 11. 23:03
  Popovics András
  Popovics András
  Igaz.
  2013. október 12. 03:42
Olsvay Endre
Max. '63 lehet, mert '64-re már nem voltak tiszta kék Ikarus 620-asok. (java részt már előző 2 évben „csíkosították” őket.)
2013. december 08. 02:02