Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, a 37 Ft, 60 filléres labda, a játszótereken és mindenhol...

További információk a képhez

1970-es évek, a 37 Ft, 60 filléres labda!
Kedves focit szerető honfitársaim! Íme itt az a labda amivel játszva az én generációm megtanult focizni. Belőlük kerültek ki azok, akik még letettek valamit a magyar labdarúgás asztalára (füves pályájára)!
Most a maiakon a sor!
Akkoriban a tereken többnyire ilyen labdával fociztunk. Reggeltől estig (szó szerint)! Ha ilyen sem volt, akkor maradt a 20 forintos piros, pöttyös labda. Ha néha kikeveredett közénk egy gazdagabb srác bőr labdával, az szinte ünnepnek számított!
A bőr labda tulajdonosát természetesen nem kellett beválasztani, ő automatikusan tagja lett valamelyik csapatnak. Ha tudott focizni, ha nem.
Nem volt számítógép, nem volt videó, de még televízió is csak a tehetősebbeknek. Kikapcsolódásnak maradt a foci a téren.
Aki játszott valaha ilyen labdával, az tudja miről beszélek. Ez a labda (és a kisebbik, a húsz forintos is) arról volt híres, hogy fordítva csavarodott, mint a bőr labda. Szerettünk vele játszani, bár "fogyóeszköz" volt. Ha egy labda kibírt egy hetet, az már matuzsálemnek számított.
Jó, hogy megtaláltam ezt a képet, jó emlékezni rá! És persze a játszótársakra is!

Jelenlegi és régebbi nevei:

A 37 Ft, 60 filléres labda
  • Forrás: Internet
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©