Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1927, Kerepesi út, 14. kerület

További információk a képhez

1927. Kerepesi út 34. Egy Ford Modell T teherautóval motorizált szódás. Na ők már akkor sem tudnák verni a lovukat, ha akarnák, lévén nincs nekik...A háttérben a HÉV sínei látszanak.
És egy apró, de fontos érekesség: a teherautó itt már fúvott gumiabroncson gördül. Ez nem is annyira egyértelmű, mint amilyennek látszik. A budapesti autóbuszok például, csak 1926-tól bírtak eme műszaki jellemzővel!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kerepesi út, 1820-as évektől Kerepescher Strasse,Kerepesi országút, Külső Kerepesi út, A 18. századtól Weg nach Hatvan
  • Forrás: Fortepan.hu (20892), orig: NÉGYESI PÁL, National Archives (USA)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©