Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Kerepesi út, 14. kerület

További információk a képhez

1960, Kerepesi út. Szinte hihetetlen a Kerepesi út "keskenysége".
Az autóbuszok Mávag TR5-ös-ök (Szabó Péter). A kép bal oldali részén ekkortájt volt egy mozi. Több Kedves látogató (Rónai István, Bernáth Jánosné, Sipos Zsuzsi és Radnóti István egybehangzó véleménye szerint a mozi neve biztosan "Vasvári" volt.
Radnóti István kedves látogató, egy másik képhez kapcsolódó emlékei szerint:  A mozi neve biztosan "Vasvári" volt. Az Őrnagy utcai általános iskola néha ott tartott iskolai ünnepséget. A kb. 20-25 zsölyesor mögött, a terem hátuljában, egy lépcsőfokkal magasabban kb. 4 "páholy volt, talán 4-4 székkel. A vasárnap délelőtti matiné mozielőadásra egy jegy 2 Ft volt. de ha előtte például pengenyelő vagy kártyákkal bűvészkedő művészek is felléptek, 50 fillérrel drágább volt a szórakozás...Hogy mik ki nem derülnek 61 év után?... Köszönjük Radnóti Istvánnak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kerepesi út, 1820-as évektől Kerepescher Strasse, Kerepesi országút, Külső Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (79955), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©