Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896 táján, Lipót (Szent István) körút, 13. kerület

További információk a képhez

1896 táján, Lipót (Szent István) körút, a Vígszínház.
1896-ban épült az osztrák származású Ferdinand Fellner és a porosz Hermann Helmer építészek tervei szerint. Az első igazgatója Ditrói Mór volt.
1951-től 1960-ig a Magyar Néphadsereg Színháza volt a neve.
A korabeli kandeláberek talán a legszebbek az általam látottak közül. A villamos vágányok fölött nincs még vezeték, ekkoriban még csak lóvasutak cammogtak a környéken.
A Pannonia utcában két kis földszintes ház látható.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Szent István körút, 1870-től Lipót körút, 1875-ben Waffenfabrik Gasse (Fegyvergyár utca), 1858-tól Tüköry Damm (Tüköry töltés), 1840-től Neuer Damm Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (82633), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.108, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©