Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Szent István körút, 13. kerület

További információk a képhez

1960, Szent István körút. A háttérben a Magyar Néphadsereg Színháza (Vígszínház). 1896-ban épült az osztrák származású Ferdinand Fellner és a porosz Hermann Helmer építészek tervei szerint. Az első igazgatója Ditrói Mór volt. (A háttérben a róla elnevezett utca, a színház mögött.) 1951-től 1960-ig a Magyar Néphadsereg Színháza volt a neve. Az épület előtt egy 12-es járatszámú Ikarus 66-os inal. Mellette pedig egy 46-os (nem 4-es-6-os (4-6-os) villamos!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Szent István körút, 1870-től Lipót körút (Leopold Ring), 1875-ben Waffenfabrik Gasse (Fegyvergyár utca), 1858-tól Tüköry Damm (Tüköry töltés), Az 1840-es években Neuer Damm Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (178802), ADOMÁNYOZÓ: BOJÁR SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©