Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Pozsonyi út, Újlipótváros 13. kerület

További információk a képhez

1970, Újpesti rakpart, a Pozsonyi út folytatása. A Duna-ág túlpartján a Margit-sziget, szemben a Nagyszálló. Távolabb az Árpád híd. Valamikor ezt a ház sort nevezték Molnár házaknak, mert a közelben volt a malom. A 15-ös villamos a Dráva utca felől érkezik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1903-tól Pozsonyi út , 1886-tól Felső rakpart, 1875-től Újpesti rakpart
  • Forrás: Fortepan.hu (41122), orig: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©