Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Újpesti rakpart a Pozsonyi úti református templom felé nézve, 13. kerület

További információk a képhez

1967, Újpesti rakpart a Pozsonyi úti református templom felé nézve. (Ez 1936-1940-ig épült Tóth Imre és Halászy Jenő tervei szerint.) Napjainkban (2023) Gabriel García Márquez park. Balra a Garam utca és a Pozsonyi út kereszteződése. A kereszteződésen túl a Pozsonyi úton az egyemeletes épület a Kolba-villa. A Hild Károly tervezte Kolba-villa 1853-ból. Műemléki védettsége ellenére lebontották, hogy helyére az Alumíniumipari Tröszt székháza épüljön... A felvétel a Duna-parti földgázvezeték nyomvonalának felmérésekor készült.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Újpesti rakpart, 1986-tól Kun Béla rakpart, 1902-től Újpesti rakpart, 1886-tól Felső Rakpart
  • Forrás: Fortepan.hu (252470), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre, kep-ter.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©