Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Róbert Károly körút, 13. kerület

További információk a képhez

1963, Róbert Károly körút a Váci útnál. Csaknem 60 évvel korábban, a felüljáró nélkül is érdekes így látni a környéket. De szerintem mégsem ez a legnagyobb poén a képen, Hanem a teherautó. Vajh mit szállíthatott GOLIATH felirattal? Nem mást, mint az óriásbálnát. 1961-ben, majd 1963-ban is járt Budapesten. Ezen képen a második látogatásának a helyszíne, azaz a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor sarka felé halad a speciális teherautó belsejében. Erről egy kicsit többet itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Róbert Károly körút, 1930-tól Hungária felső körút, 1893-tól Hungária körút
  • Forrás: Fortepan.hu (252012), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©