Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Népfürdő utca, 13. kerület

További információk a képhez

1961, Népfürdő utca, a Révész utcánál, egy nem mindennapi nézőpontból, a Dunáról fényképezve. A kép jobb oldalán látható két épület a csodával határos módon fennmaradt nekünk a mai napig.
Tulajdonképpen minden más felismerhetetlen. A ma látható lakótelep helyén ekkor még a Gázművek telepe látható. Egészen pontosan egy gáztároló, aminek a neve gazometer is volt. Az előtérben egy szovjet lapátkerekes gőzhajó, név szerint: KORDUN-HAJÓ

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Népfürdő utca, Korábban 116. utca
  • Forrás: Fortepan.hu (24433), orig: SZÁNTHÓ ZOLTÁN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©