Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1894, a Gellért-hegy, 11. kerület

További információk a képhez

1894, a Gellért-hegy a Fővámház előtti rakpartról nézve. Fenn a Citadella. A hegy lábáná, balral a Sárosfürdő, azaz a Gellért Hotel, Gyógyfürdő és Uszoda elődje. Fölötte a Szent Gellért-sziklatemplom, vagy Barlangkápolna, vagy Gellérthegyi-barlang, vagy Gellérthegyi sziklakápolna, vagy még Iván-barlang, Lourdes-i Barlang, Lourdesi kápolna, Szentiván-barlang, Sziklakápolna.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Az Árpád-korban a hegynek Pesti-hegy, illetve Kelen-hegy volt a neve, A Gellért-hegy elnevezés csak a 15. században vált általánossá
  • Forrás: Fortepan.hu (82453), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.129, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©