Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1873 táján, Ferenc József (Széchenyi) István tér, 4.,(1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1873 táján, Ferenc József (Széchenyi) István tér, a koronázási dombról nézve. A Lánchíd pesti hídfője. A vámkapuk sarkában a kockaköves út a kerékvetőkkel.
A kerítés a koronázási domb kerítése.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Széchenyi tér, Ács tér, 1808—1837 Kirakodó-tér ( Ausladungs Platz), 1847-től Rakpiac-tér, 1866-tól Ferenc József tér, 1918-ban Október 29. tér, 1919 és 1946 között újra Ferenc József tér, Roosevelt tér, 2011. május 6.-tól Széchenyi István tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82121), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.066, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©