Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1908, Ferenc József (Széchenyi) tér, 4.,(1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1908. Szemközt immáron a Gresham palota csecsemő korában (1 évesen...)
Előtte, ugyanitt volt a Nákó-ház, a Gresham palota elődje, ugyanazon cégtől.
A Gresham palota Quittner Zsigmond és a Vágó testvérek tervei alapján épült 1907-ben, a londoni The Gresham életbiztosító társaság budapesti palotájaként.
Előtte konflis. A meghajtó-erőforráson a hűtő berendezés egy lópokróc. A melletes épület még a Diana fürdő, azaz a Donau Bad épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től Széchenyi István tér, 1946-tól Roosevelt tér, 1919-től Ferenc József tér, 1918 és 1919-ben Október 29. tér, 1867-től Ferenc József tér, 1858-tól Franz Josefs Platz, 1850-től Kettenbrücke Platz (Lánchíd tér), 1840-es évektől Obere Donau Zeile (Felső Duna sor), 1812-től Zimmere Platz (Ács tér), 1809-től Salzamts Platz (Sóhivatal tér), 1804-től Salz Platz (Só tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (82667), orig: BUDAPEST FŐVÁROS LEVÉLTÁRA / KLÖSZ GYÖRGY felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©