Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Kálvin tér, 5. kerület

További információk a képhez

1970. Tél van, hideg tél! A Kálvin téren egy Ikarus 180-as csuklós autóbusz, mellette egy Gaz 51-es teherautó. Az autóbusz mögött úgy tűnik egy Csepel D-465-ös. Hátul egy Zil  az ekkor még körforgalmú Kálvin tér kockakövén. Na és a hűtőtakaró. Akkor még divat volt, sőt szinte minden teherautó kötelező tartozéka!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kálvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér, 1953-tól újabb írás Szerint Kálvin tér

Érdemes utánanézni:

Hűtőtakaró
 • Forrás: http://network.hu/
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Pongrácz Gábor György
az Ikarus 556-os szóló volt, a csuklós változatának a típusszáma: Ikarus 180-
2013. október 08. 00:41
  Popovics András
  Popovics András
  Időközben már kupálódtam egy kicsit autóbusz ügyben, de azért nagyon köszönöm és javítom.
  2013. október 08. 00:50