Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1985, Veres Pálné utca, 5. kerület

További információk a képhez

1985, Veres Pálné utca - Só utca sarok, előtérben a a Bástya utcai játszótér.
Ui.: Az utca 1905 óta viseli Veres Pálnénak (1815-1896), a magyar nőnevelés egyik előharcosának nevét, aki 1867-ben megalapította az országos Nőképző Egyesületet, két évvel később pedig útnak indította és patronálta a híres leánynevelő intézetét, a 38. szám alatt működő, róla elnevezett gimnáziumot.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1905-től Veres Pálné utca, 1874-től Zöld Fa utca, 1804-től Grüne Baum Gasse, 1780-as évektől Spital Gasse (Kórház utca)
  • Forrás: Fortepan (141294), ADOMÁNYOZÓ: HLATKY KATALIN-FŐKERT, +saját
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©