Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Prohászka Ottokár (Papnövelde) utca, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1940, Prohászka Ottokár (Papnövelde) utca, az Egyetem tér felé nézve. A Cukor utca-kicsinységét illetően- már akkor is inkább "Cukorka" utca lehetett volna. Az oldalkocsis motorkerékpár és az automobil is még nagyjából rendben. (De csak nagyjából. Ti.:miért van mindkettő a lobb oldalon?)
Na de, hogy ezek mellett még villamos közlekedés is volt  itt oda-vissza...az már szinte felfoghatatlan!
Ui.: nagy tisztelettel emlékszem meg az általános islolai orosz nyelv tanáromról. Őt is Prohászka Ottokárnak hívták. Szigorú, de jó ember volt!  A névrokonság nem tudom ,hogy mit takar...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Papnövelde utca, 1953-tól Eötvös Loránd utca, 1927-től Prohászka Ottokár utca, 1874-től Papnövelde utca, 1804-ben Dachsen (Taxen) Gasse (Borz utca), 1804-től Seminarium Gasse, 1695-től Pauliner Gasse (Pálos utca); Ketschemeter Gasse (Kecskeméti utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (24155), orig: SOMLAI TIBOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."