Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, József Attila utca, 5. kerület

További információk a képhez

1959, József Attila utca. 56 évvel ezelőtt. Egy kissé másként. Az Engels (Erzsébet) tér még nem ért el a háttérben, keresztben futó Bajcsy-Zsilinszky útig, hanem az itt, jobb oldalon látható házig. Ez a ház az egykori Bajcsy-Zsilinszky út 10-es szám József Attila, illetve Engels tér felőli oldala. Az utca keskenyebb volt, a tér pedig kicsit nagyobb. A Bajcsy-Zsilinszky út 12. is megvan még árnyékban, ami talán a jövőjét jelzi...
Viszont van már igazi (nem kísérleti) zebra, azaz gyalogátkelőhely a Guszev (Sas) utca sarkán!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től József Attila utca, 1924-től Gróf Tisza István utca, 1874-től Fürdő utca, 1823-tól Bad Gasse, 1810-től Marokkaner Gasse (Marokkói utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (79963), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©