Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Deák Ferenc tér, 5. kerület

További információk a képhez

1955. Deák Ferenc tér és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése kockaköves változatban. A háttérben lévő ház nem más, mint az Anker-palota, ami itt is a KELET EURÓPAI BIZTOSÍTÓ felirattal pompázik.
Na de mit lehet kapni a fegyver-boltban és ki ellen?!
Előtte a megfejtendő járművek: Autóbusz, teherautók, oldalkocsis motorkerékpár. De melyek?
A 49-es duplán nyitott peronú villamos fordul a Nyugati pályaudvar felé. Rajta jó kedélyű emberek. Úgy tűnik szélcsend van, mert az egyik ember képes olvasni az újságját a nyitott peronnak támaszkodva. A háttérben a Szent István Bazilika. De van itt még csemege: A bal fölső sarokba belógó  lámpatest, ami az utcák közepén lelógatott formátumban a 70-es évekig (minimum) volt az egész város közvilágítási eszköze.
És itt is egy látogatói észrevétel és megint csak Sebestyén Mihály jóvoltából: Az autóbusz az Ikarus legelső típusa az Ik-30, becenevén: a nejlonbusz.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Deák Ferenc tér, Landstrasse, 1819 ben Kohlplatz, Kohlmark, Káposztás piac, Szén piac, Szén tér, Az 1830-as években Judenmarkt (Zsidó piac) vagy Judenplatz (Zsidó tér).

Érdemes utánanézni:

Anker-palota
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Sebestyén Mihály
Sebestyén Mihály
Az autóbusz az Ikarus legelső típusa az Ik-30, becenevén: a nejlonbusz.
2013. június 22. 00:49