Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920, Berlini (Nyugati) tér, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1920, Berlini (Nyugati) tér, avagy a Váczi-körút 82/a, a HOTEL MERÁN SZÁLLODA.
Az épület fele ma is létezik. A másik felének a helyén az Alexandra könyváruház  épülete leledzik.
A ház előtt  a legelső budapesti autóbuszok egyike. Ez sem egy hétköznapi darab. A Budapest-Újpesti Személyszállítási Rt. (BUSZ Rt.) autóbusza. Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy feltűnjön az autóbusz kereke...! Ez bizony tömörgumi a küllős felnin! A fúvott gumi az autóbuszoknál csak 1926-tól jött el.
A hab a tortán, akarom mondani kandeláber az autóbusz fölött a díszes-míves kandeláber. 
Ui.: a bármely felfedő minden körülmények között kötelező.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér
  • Forrás: Fortepan.hu (24119), orig: SOMLAI TIBOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©