Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, a Marx (Nyugati) tér, 5., 6., és a 13. kerület

További információk a képhez

1954, Marx (Nyugati) tér a Szent István körút felé nézve. A Nyugati pályaudvarral szemben találjuk a -számomra igen nevezetes- Sportboltot. Mellette pedig a híres Ilkovics NÉPBÜFFÉl.
A csibilámpa végzi a dolgát: mutatja a helyes utat az eltévelyedőknek, ha kell még éjjel is! Az útburkolat az kockakő. A közvilágítást több féle kandeláber tetején lévő lámpatestek biztosítják.
A tér közepén a rendőrbódé, akarom mondani a megemelt pulpitusú közlekedési irányító központ. Ez még nem igazán körforgalom, de valami hasonló. A szemétgyűjtő, az fém.
Fellelhető még RÖLTEX reklám egy darabkája és a szemközti ház tetején az ebben a korban elmaradhatatlan vöröscsillag.
Azt is megtudhatjuk, hogy a mozikban a következő hetekben az "Őrs a hegyekben" című alkotáson izgulhatjuk össze magunkat.
A járművek közül felismerem az egyik kedvencemet, a nyitott peronú villamost, a Csepel teherautót, a TR-5 ös MÁVAG-ot és a lovaskocsit... A többit fejtse meg a Tisztelt látogató !
És Ime! Itt van Andor Tamás a megfejtéseivel: Hogy én is fitogtassam amit tudok: a nyugati elötti járdaszigetnél a leghátsó autó egy szovjet GAZ-12-es, hétköznapi nevén ZIM, elötte egy 1949-es évjáratú Humber Super Snipe, túloldalon a 350-es Csepel teherautó elött egy Adler Junior személygépkocsi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér
 • Forrás: Beküldte: Nagy Zoltán
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (8)

A Zoltán Sárdi
A Zoltán Sárdi
Szia Papinho!
A baloldalon szemben lévő teherautó - ha jól látom az emblémáját - szerintem egy Magirus Deutz...
Üdv.: 'SAZ BP'
2013. március 05. 21:51
  Popovics András
  Popovics András
  Szia Zoli . Köszi ezt is . Jól emlékszem, hogy a tűzoltó autók voltak akkoriban ilyen márkájúak ?
  Hi ! Papinho
  2013. március 07. 02:38
Sebestyén Mihály
Úgy érzem, kezdek trollba átmenni, csak mert minduntalan javítanom kell: a TR-5 nem Ikarus gyártmány! Ez a MÁVAG legutolsó autóbusz-típusa.
2013. április 12. 20:46
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi. Ikarus-ból még nem vagyok perfekt, de már egész szépen haladok...
  2013. április 13. 18:42
Popovics András Jr.
Popovics András Jr.
Szerintem ez egyáltalán nem trollkodás. :)
Hibák és tévedések előfordulnak az oldalon, a kommentelési lehetőség többek közt pont ezeknek a megvitatására is alkalmas. Szóval csak nyugodtan. :)
2013. április 12. 21:06
Andor Tamás
Andor Tamás
Hogy én is fitogtassam amit tudok: a nyugati elötti járdaszigetnél a leghátsó autó egy szovjet GAZ-12-es, hétköznapi nevén ZIM, elötte egy 1949-es évjáratú Humber Super Snipe, túloldalon a 350-es Csepel teherautó elött egy Adler Junior személygépkocsi.
2013. november 15. 00:42