Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Orczy tér, 8. kerület

További információk a képhez

1970, Orczy tér. A Józsefvárosi pályaudvar II. számú kapuja, jobbra a Kőbányai út. A Fővárosi Moziüzemi Vállalat (FŐMO) által forgalmazott film plakátja. Azóta megépült a Magyar Posta Logisztikai Központja a TÜZELŐ-ÉS ÉPÍTŐANYAGKERESKEDELMI VÁLLALAT (Tüzép) telephelyének helyén, valamint változott még sok minden, de a szögletes villanyoszlop még 54 év elmúltával is ugyanaz. Csak kissé rozsdásabb... A reklámozott film: Csak egy telefon egy magyar filmvígjáték.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Orczy tér
  • Forrás: Fortepan.hu (214261), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©