Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890 táján Kőbányai út (Baross utca), 8. kerület

További információk a képhez

1890 táján Kőbányai út (Baross utca). a BKVT (Budapesti Közúti Vaspályatársaság) villamosvégállomása.
Ezt a képet különlegesen érdekesnek tartom. Az első normál (1435 mm) nyomtávú budapesti villamos Köztemető (napjainkban Fiumei út) melletti végállomása. (Orczy tér.) Az utcarészlet kinézete kiválóan felismerhető a napjainkban készült felvételen, 126 év elmúltával is. A Baross utca utolsó páros épülete már ott van, de az első budapesti remíz még sehol...A villamosok még alsószedősek és természetesen szám nélküliek.
De még itt is maradt megfejteni való Tisztelt Látogatóknak! Nevezetesen: az OLAJ IPAR TÁRSULAT RT....

Jelenlegi és régebbi nevei:

1892-től Baross utca, 1873-tól Steinbrucker Gasse/ Weg (Kőbányai út)
  • Forrás: Fortepan.hu (82532), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.007, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©