1872 táján, (Árpád fejedelem útja), Újlaki rakpart, 2. kerület

További információk a képhez

1872 táján, (Árpád fejedelem útja), Újlaki rakpart.
Alant a CSÁSZÁR FÜRDŐ, amit még csak a jó szerencse védelmezett az árvizektől. A Rózsadomb inkább szőlő ültetvény, mint sem zöldövezeti lakóterület.
A háttérben a Kálvária domb és a Kálvária kápolna, vagy Veronika-kápolna. A kápolna 1690-ben épült. A II. világháborúban megsérült, 1951-ben lebontották.
Veronika a legenda szerint az a jeruzsálemi asszony, aki kendőt nyújtott Jézusnak a keresztúton, hogy ő azzal véres verejtékét letörölje. Amikor a kendőt visszakapta, azon rajtamaradt a Megváltó töviskoszorús arcának lenyomata.
A kép jobb szélen a Császárfürdői Szt. István irgalmasrendi kápolna látszik (Frankel Leó út 54). Köszi Dittrich Zsuzsánna És Tibornak!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Árpád fejedelem útja, 1874-től Donau Weg, 1908-tól Óbudai rakpart, Rupp Imre utca, Újlaki-rakpart, 1939-ben az Óbudai rakpart
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (13257), orig: GGAABBOO
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."