Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1914, Apostol utca, 2. kerület

További információk a képhez

1914, Apostol utca. A lépcső fölött a Veronika-kápolna.
A kápolna 1690-ben épült. A II. világháborúban megsérült, 1951-ben lebontották.
Veronika a legenda szerint az a jeruzsálemi asszony, aki kendőt nyújtott Jézusnak a keresztúton, hogy ő azzal véres verejtékét letörölje. Amikor a kendőt visszakapta, azon rajtamaradt a Megváltó töviskoszorús arcának lenyomata. Kálvária kápolnának is nevezték. A Balra látható szerpentin elkészülte után nem sokkal...(2 év).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1887-től Apostol utca
  • Forrás: Fortepan.hu (53624), orig: SZABÓ LÓRÁNT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©