Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1953, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1953. A kockaköves Rákóczi úton cirkáló nagyszerű, nyitott peronú villamosokon emberfürtök.
Szemközt az EMKE épületét láthatjuk, ami ez időben még nem árkádos.
Fellelhető még egy dömper, Csepel teherautó, járdaszigetek, Mávag autóbuszok, talán tr-5-ösök (?), és amiket még nem vettem észre, de a tisztelt látogató talán igen.
Mindez a Palace szálló erkélyéről fotózva.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Rákóczi út, A 18. században Hatvaner Strasse, 1804-től Kerepescher Strasse, 1874-től már magyarul Kerepesi út, 1906-tól Rákóczi út

Érdemes utánanézni:

EMKE
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Fáy László
Az EMKE és a Nemzeti Szinház között kifeszített (akkor divatos) hatalmas reklám molinó hirdeti Várkonyi Zoltán 1953-as A harag napja c.filmjét (Soós Imre, Bessenyei, Benkő, stb.) Forgatókönyv: Bacsó Péter........ érdekes
2013. szeptember 08. 17:26
Bernáth Jánosné
...........és hát maga az erkély korlátja, ahonnan a kép készült.Gondolom kovácsoltvas lehet.
2013. december 05. 23:48
Gyökhegyi Bánk
Az erkély korlátja pedig a Palace Hotelhez tartozik.
2013. december 07. 00:30