Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Akácfa utca, 7. kerület

További információk a képhez

1972, Akácfa utca, az EMKE szálló és a Maxim Varieté (bár) és a neon reklámok. Az, hogy ez a MAXIM miről, vagy kiről kapta a nevét, azt nem tudom, de azt, hogy ekkoriban a majdnem ezzel szemben lévő Gorkij mozi kiről, azt igen: Makszim Gorkijról.
Ui.: Az utca elnevezése a XVIII.századbanaz utcában működött Akácfa nevű vendéglőre emlékeztet.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Akácfa utca, Előzőleg, 1786-tól Akazien Gasse, Korábban, a XVIII. században Grosse Akazien Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (126294), orig: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©