Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Rákóczi út, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1963, Rákóczi út a Nagykörútnál. Csúcsforgalom az EMKE kereszteződésnél. A felvételsorozat gyalogos forgalomszámláláshoz készült, 10 mp felvételi időközzel.Ekkor még -aluljáró nem lévén- az emberek nem tudtak lemenni oda, napjainkban inkább nem szeretnek...Szemben a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája. Ennek az aljában működött sokáig az "Éjjel-nappali". Apró érdekesség: a Keleti pályaudvar felé haladó 67-es villamos viszonylatszámát jelző táblájának a hátoldalán a 37-es szám látható. Alkalomadtán csak meg kellett fordítani, és már szolgáltathatott is egy utcával arrébb, a Népszínház utcában...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (251813), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©