Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896, Teréz körút, 6. kerület

További információk a képhez

1896, Teréz körút és az August W. De Serres építész által tervezett Nyugati pályaudvar, ami 1877. október 28-án nyílt meg. Háttérben az első villamosok egyike. Szép, magas fák a téren. Kockakő (macskakő), amelyek többsége még le sincs rakva. Aztán vannak itt még lovaskocsik sörrel, borral, nádihegedűvel (ez utóbbi nem biztos).
A kép közepén lévő babakocsiban lévő "tulaj" talán még látta is ezt a képet. Remélem igen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1914-től Berlini tér, 1882-től Teréz körút, Az 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Családi archívum, fotó: Erdélyi Mór
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Ottó Marschal
Ottó Marschal
Gyönyörű képek :)
2013. május 16. 17:29