Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Teréz körút, 6. kerület

További információk a képhez

1877. október 28. A Nyugati  pályaudvar megnyitásának időpontja. A pályaudvar terveit a párizsi Gustave Eiffel cégének munkatársai: August de Serres, Bernhard és Theophil Steyring készítették.
1887. november 28. Ekkor pedig Budapesten elindult az első villamos.
Ez a kép egy kicsit későbbi, 1890 utáni. 1891 óta Nyugati pályaudvar a neve,
A villamos természetesen a kockaköves út bal szélén halad. Áramszedőt azért nem láthatunk fölötte, mert alatta van. Ezért volt sok helyen 1923-ig "alsószedős" a villamos.
Felfedezhetünk még konflist és gázlámpát is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (82462), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.138, fotó: Klösz György, City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©