Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, az Aquincumi katonai amfiteátrum a Viador utca felől, 3. kerület

További információk a képhez

1967, az Aquincumi katonai amfiteátrum a Viador utca felől.
Ui.: viador: Régen így nevezték a cirkuszokban emberrel, vagy állattal megvívó személyt, gladiátort. Az elnevezés a közeli amfiteátrumban folyt viadalokra utal. Ha jól emlékszem, akkor itt játszódott a Hannibál tanár úr című film sok jelenete...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Viador utca, 1874-től Királyhegy utca, A XIX. században Königsberg Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (178874), ADOMÁNYOZÓ:BOJÁR SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©