Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Bécsi út, 3. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Bécsi út, az Újlaki mozi.
Nagy valószínűséggel Óbuda legrégibb mozija. Néhány évvel az első világháború előtt nyílt meg. Neve kezdettől fogva ÚJLAKI mozi volt, a Bécsi út 69-ben. Egy 1919-es adat szerint a befogadóképessége 531 fő volt. 1934-ben nevet változtatott, TURUL MOZI lett. 1945-ben a Magyar Nők Demokratikus Szövetségéé lett, és megint ÚJLAKI lett a neve.
1973 május 28-30-i műsora a Fekete farmer című film volt, ezzel 1973 május 30-án bezárt.
Az autó és a mozi, így együtt számomra nagyon határeset...
De remélem egy tisztelt látogató talán tudja a megfejtést!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Bécsi út, A XVII. században Wiener Strasse, Wiener Post Strasse (Bécsi posta út), Wiener Post Strasse (Bécsi posta út), 1702-től Wöröschwarer Strasse (Vörösvári út), A XV-XVI.században via Magna (Nagy út), via Solmariensis (Solymári út), A XVIII. században Freythof Gasse (Temető utca)
  • Forrás: users.ininet.hu, Budapest régi képeken Facebook csoport, Wotan Doctor.
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."