Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

908, Margit (Bem) rakpart, 1. kerület

További információk a képhez

1908, Margit (Bem) rakpart a Lánchídról a Margit híd felé nézve. Balra a Lánchíd Palota, a Lánchíd Társulat Ybl Miklós tervezte székháza. Apró érdekességek: a villamosok ekkor már fentről kapták az áramot, balra-előre haladtak, viszont még nem volt számuk, hanem csak jelük, mint az ovisoknak...Erről sokkal többet lehet megtudni innen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Bem rakpart, 1945-től Mónus Illés rakpart, 1874-től Margit rakpart, 1860-as években Donau Zeile (Duna sor), Az 1850-es években Obere Donau Zeile
  • Forrás: Fortepan.hu (82664), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.139, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©