Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Kossuth Lajos utca, 5. kerület

További információk a képhez

1962. A Kossuth Lajos utca és a Magyar utca sarok. Ekkoriban ilyen volt az "egyirányú utca" tábla. De vajh mi ez az autó hátulról a Magyar utcában. A Kossuth Lajos utcában látható autó az egy OPEL KAPITÄN.
Ui.: Olsvay Endrétől: A kocsi hátulról vagy DKW F89, vagy IFA F9, voltaképpen ugyanaz a modell, csak kelet. ill. nyugatnémet előállításban. (Az ötvenes évek elején még ez is elképzelhető volt, aztán az IFA átalakult Wartburggá...)

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kossuth Lajos halála után, 1894. március 24.-e óta Kossuth Lajos utca, 1537 körül Szent Péter utca, A török időkben, 1574-től Hatvani utca, 1758-tól Agria Gasse (Egri utca), 1874-től pedig ismét Hatvani utca, Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc alatt a Szabad sajtó út, Eskü utca
  • Forrás: Fortepan.hu (05352), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Olsvay Endre
A kocsi hátulról vagy DKW F89, vagy IFA F9, voltaképpen ugyanaz a modell, csak kelet. ill. nyugatnémet előállításban. (Az ötvenes évek elején még ez is elképzelhető volt, aztán az IFA átalakult Wartburggá…)
2013. december 15. 16:21
László Dorogman
László Dorogman
Az Opel valószínűleg egy Rekord (esetleg Olympia) az 50-es évek végéről.
2014. január 03. 11:03