Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Tanács (Károly) körút, 5. kerület

További információk a képhez

1960, Tanács (Károly) körút, a "bazársor" esti fényben-2. Az üzletsor a Gerlóczy utca és a Bárczy István utca között (ma a Városháza park található a helyén.
Palágyi Edit: Ezen a bazársoron minden volt: kesztyűs, zöldséges, méteráru A kesztyűsnél cipőt is lehetett venni! A Bárczy István sarkán egy "beszaladós" presszó. Megittad- és futottál tovább! A zöldséges nagyon udvarias volt. és ha úgy adódott 1 db almát is széles mosollyal szolgált ki. Nagyon baráti, szivélyes volt a kapcsolat. Olyan EMBERI volt....

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól Károly király út, 1919-től Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, 1918 után Nép körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1874-től Károly körút, A XVIII. században Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (103248), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©