Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek Felszabadulás tér (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1960-as évek Felszabadulás tér (Ferenciek tere). Jobbra a Királyi bérpalota. Érdekes látvány még a 74-es trolibusz, aminek a végállomása a Curia utcában  volt. A másik végállomása a Baross utca végén, az Orczy térnél volt. Az Erzsébet híd még nem lévén a nyitott peronú villamosnak valószínűleg ez volt az utolsó megállója a vágállomása előtt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1690-ben Hatvaner Strsasse, Az 1700-as években Weisse Rosen Platz (Fehér Rózsa tér), 1730-tól Sebastien Platz (Sebestyén tér), 1788-tól Schlangen Platz, 1874-től Ferenciek tere, 1874-től az egyik része Kígyó tér, 1921-től Apponyi tér, 1953-tól Felszabadulás tér
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©