Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1879, Calvin (Kálvin) tér, 4. (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1879, Calvin tér, a Geist-ház (Ifj.Geist Gáspár). Tervezte: Ybl Miklós.
A Kecskeméti utca és a Múzeum körút sarkán 1863-ban épült.
A ház földszintjén működött az 1870-es évektől a híres Báthory kávéház "Bátorka" becenéven. Az épület megmaradt részeit 1948-ban bontották le.
Napjainkban (2015.10.09.) a Korona szálló Kecskeméti utca északi sarka felé eső része van a helyén.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kálvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér, 1973-tól újabb írás Szerint Kálvin tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82069), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.014, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©