Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Üllői út, 8. kerület

További információk a képhez

1968. A kockaköves Üllői út a Kálvin tér előtt, ahol ekkor még javában körforgalom volt! Az Üllői út kb.: 6 sávjához képest összesen egy sáv megy befelé! Ennyit foglaltak el a villamosvágányok és a járdasziget.
A háttérben a Tulipán espresso, egy UV és a (nagyon hosszú időre bezárt Vörösmarty) mozi reklámja! Az előtérben pedig Opelek (na, de milyenek is?)
És ott a KÖZÉRT a kakas emblémával!
Az öltözlödés sem utolsó!
Egy utolsó érdekesség: Nincs semmilyen korlát a járdasziget oldalán! 
Köszönet FORTEPAN!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Üllői út, Szolnoki országút

Érdemes utánanézni:

Közért
 • Forrás: Fortepan.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Zsolt Banhegyi
Zsolt Banhegyi
Az előtérben szerintem egy Opel Rekord, egy igen mutatós típus volt, a másik oldalon pedig egy - nekem legalábbis kevésbé tetszetős - Kadett. Itt egyébként az 52-es villamos járt, a Kiskörút irányába vezetnek a sinek.
2013. szeptember 03. 09:07
Zsille Péter
Zsille Péter
Bocs Zsolt, de azért előfordult erre még egy-két villamosjárat, és volt egy bal kanyar is a Tolbuchin/Vámház krt. felé. A 60-as-70-es években:
42-es Kispest Tóth Árpád utca - Móricz Zsigmond körtér
63-as Nagyvárad tér - János kórház
Az 52-es Kispest Villanytelep és a Marx tér között járt (de alkalmanként volt betétjárata is 52/A címmel a Madách térig.

Ami a sávokat illeti: A villamos járdasziget és a jobb oldali járda közé még tessék elképzelni a Kálvin térre kanyarodó Ikarus 30-as 6-os buszt is.
Az ilyen keskeny járdaszigeteknél többek között azért nem volt lánckorlát, mert
1. nem fért volna el
2. egy időben a KRESZ szerint a gyalogosnak előnye volt a villamos járdasziget és a közelebbi járda között.

A hely egyébként tényleg nagyon kevés volt - ráadásul még a járda is keskeny volt, sokkal keskenyebb, mint pl. a biztosító székház előtti. 58-66 között
a Szamuely utca (Lónyai u.) 6-8. Általános Fiúiskola padjait rongáltam, és a nyári napközis táborba (Hűvösvölgy - Nagyrét oldala) külön villamossal
fuvarozták ki a bandát. Soha nem a Kálvin téri megállóban szálltunk fel, hanem a távolabbi Szentkirályi utcainál. A leszállás már a Kálvin téri "széles"
42-es/63-as megállóban történt (nagyjából a Ráday utca tengelyében)
2013. október 04. 00:49
Zsolt Elek
Zsolt Elek
Az előtérben álló autó egy Opel Commodore A, ez a C Rekord luxus változata volt. A hűtőrács árulja el. Annak idején a szomszédunknak volt egy kétajtós C Rekordja bronz színű, műbőr tetővel, gyönyörű autó volt... Egyszer vitt is minket vele.
A másik oldalon álló "A" Kadett tényleg nem egy szépség...
2013. október 20. 19:24
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi a megfejtést, de vajon miért nem találok ilyen fényszóró-összeállítású autót a Google keresőben?
  2013. október 21. 08:01