Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1975. Blaha Lujza tér. Amint azt a reklám is bizonyítja, akkor még volt ezermester és  úttörőbolt. És már itt a reklámja az 1976-ban Budán megnyílt Skála áruháznak is! Ami hol is van...?
Az autóbusz (Ikarus 280-as) mögött ezen időben a mostani EMKE irodaház helyén egy parkoló volt. A ruházkodás  és a hajviselet is 1975-ös! A Sasson-féle hajviselet ekkoriban elemi erővel nyomult a világon és persze már magyarországon a férfiak körében is, amint azt a fehér kabátos fiatalember fején láthatunk is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Blaha Lujza tér, Rákóczi út, Kerepesi út

Érdemes utánanézni:

Sasson divat, Ezermester és úttörőbolt
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

László Dorogman
László Dorogman
A busz nem 260, hanem 280 típusú Ikarus (az előbbi két-, az utóbbi háromtengelyes, csuklós kivitelű). Az osztott ablakok fele nyitható, szemben a széria első (1972-ben forgalomba állított) példányaival, amelyekben az ablakoknak csupán mintegy 15 cm magasságú része volt nyitható. Ez nyáron, a rekkenő hőségben nem volt kellemes, hiszen a keskeny résen alig jutott be friss levegő az utastérbe. Alighanem ezért módosították a későbbi szériák ablakait.
2013. december 30. 22:42