Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Üllői út a Nagykörútnál, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1971, Üllői út a Nagykörútnál. Az aluljáró építése. A kép nagy részén az egykor volt Mária Terézia-laktanya. Tervezői: Hild József és Kasselik Ferenc. Épült: 1845-1846. 1848-ban adták át. A későbbi neve Kilián laktanya. A laktanya központi szerepet töltött be az 1956-os forradalom és szabadságharc idején. A fővárosban zajló harc egyik legfontosabb helyszíne volt. A fegyveres ellenállás szimbólumává vált.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (269461), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Kohut család
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©