Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, a Nagykörút 7. és 8. kerület

További információk a képhez

1968. A Lenin (Erzsébet) körút és a Dohány utca sarkáról nézünk a múltba. Szívjon DARU cigarettát!
Nem vagyok fényképész, de nekem ez a kép úgy tűnik, mint ha elnyújtott expozíciós idővel készült volna. Lévén ami mozgott, az elmosódott. Viszont, ami nem, az a következő: szemben a László ház, és a neon reklámjai. Az említett Daru cigaretta, amit többek között szívni lehetett az a színek szerint nem is kettő, hanem három változatban is! Még feljebb, a már szintén említett KÖZÉRT, ami, mint tudjuk éjjel-nappal dolgozik (dolgozott). Bár ez a felirat itt most éppen nem világít, de a jelképei: a Hold és a Nap az igen! 
Hátrább, a Népszínház utca sarkán lévő épület tetején az általam már szintén megénekelt  "Rapid mosópor", ami, mint tudhattuk (és láthattuk is): egymaga mos szappan nélkül! Még buborékok is voltak a neon-reklámon!
Ehhez képest ma ugyanitt van a McDonald's reklám........
Haladjunk tovább. Jobboldalon a közlekedési lámpa alapszíne fehér és minden lámpája világít. Ez itt nem hibára utal, hanem a fent említett fényképezési eljárásra.
Érdekes, hogy a villamosmegálló a Petőfi Híd felé, járdaszigettel és csibilámpával is felszerelve az akkor még ott lévő Bástya mozi előtt volt. Valószínűleg az akkor már folyamatban lévő aluljáró építése miatt.
Ami előtt is a zerbra fehér kockakőből van kirakva...
A közvilágítás: ostorlámpa és ez a kúpos másik, aminek a becsületes neve: kalapos lámpa.
Hoppáá!: az autóbusz megálló tábla is szép volt . És mint, ha már napjainkban láttam volna visszatérni...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (04740), ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©