Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896 körül, Teréz körút a Kemniczi (Szófia) utcánál, 6. kerület

További információk a képhez

1896 körül, Teréz körút a Kemniczi (Szófia) utcánál, a Berán kávéház. A villamos már felváltotta a lóvasútat, viszont még alsószedős, nyitott peronú, az út szélén balra előre haladó és szám nélküli. Hogy miért is nevezték Budapestet a tornyos házak fővárosának, az talán erről a képről is sejthető...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, 1860-as évektől Vas utca ( Eisen Gasse)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fotó: Erdélyi mór
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©