Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Flórián tér, 3. kerület

További információk a képhez

1972, Flórián tér. És egy történelmi pillanat. No, persze mindegyik az. Valahol, valakinek. Szemben a Vörösvári út, balra a Föld utca torkolata.
De ez itt mégis csak különleges. A Flórián téren itt együtt a múlt, a jelen és nagy valószínűséggel még egy darabig a jövő is. A kép jobb szélén a sokat megért Csemege-ház. Ami, ugye ezt megelőzőleg Körtvélyessy áruház volt, született: Weisz Számi háza. A 11-es járatszámú Stukák dolgoznak becsülettel a Bécsi út és a Margit híd között.
A bal oldali ház a FŰSZER UDVAR, ami később Gittinger György fűszer és gyarmatárú kereskedése lett. A kép érdekessége még: a ponyvás ZUK mögött, az említett FŰSZER UDVAR mellett torkollott a Flórián térbe a Föld utca. A csibilámpát már felváltotta a műanyag változata.
Egy költői kérdés: A csodaszép, de robosztus, nagyon erős, vasból készült, és talán éppen ezért balesetveszélyes csibilámpákat miért nem lehetett újraépíteni műanyagból? Utóirat: Hál' Istennek már létezik valami hasonló a külvárosban, Pestszentimrén.
A háttérben a jelen és egy ideig a jövő is: már a panelházak.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca
  • Forrás: Fortepan.hu(47379), orig: ÓBUDAI MÚZEUM
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©