Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960 táján, SZENTENDREI ÚT 329., 3. kerület

További információk a képhez

1960 táján, SZENTENDREI ÚT 329., a KÁRPÁT FILMSZÍNHÁZ.
Rendszertelenül játszó moziként indította 1933-ban a vállalkozást a Csillaghegyi Római Katolikus Egyházközség nevében Dr. Zsámboki Pál plébános. 1942-ben a mozinév magyarosítási mozgalom a Kultúr mozgót is elérte és ettől kezdve Kárpát filmszínházként volt ismeretes. A szocializmus hosszú évei alatt az épület állaga erősen megromlott, a falak bedőléssel fenyegettek, így hosszabb ideig, 1957-1958-ban zárva volt. 1958 október 25-én nyílt meg újra. Tíz évvel később 1968-1969 telén újból felújították, végül 1975 október 14-én zárt be végleg.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1880-tól Szentendrei út
  • Forrás: Óbuda régen Facebook csoport, Csillaghegy régi fotókon, www.hangosfilm.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©