Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1884, Margitsziget, 13. kerület

További információk a képhez

1884, a Margitsziget, térképrészlet. Ekkor még mindig két részben. Igaz a kisebbiknek még önálló neve van: BUDAI KIS SZIGET.
És még egy érdekesség: A Margit híd már a helyén, de a szigetet összekötő szárnyhíd (lévén csak 1900-ban készült) még nincs a képen.
Mihálffy László: Úgy tűnik, a sziget északi végénél már megkezdték azt a feltöltést, ami később egybefoglalta a 2 szigetet, megadva a Margit-hídhoz való csatlakozás lehetőségét is, ill. a sziget a jelenlegi formáját. Megkésve bár, de törve nem, köszönjük!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margitsziget, Szent András sziget, Boldogasszony sziget, Lány-sziget, Nyulak szigete, A 19. század elején Palatinus-sziget, avagy Nádor-sziget, 1809-től ismét Margitsziget
  • Forrás: wikipedia.org
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mihálffy László
Úgy tűnik, a sziget északi végénél már megkezdték azt a feltöltést, ami később egybefoglalta a 2 szigetet, megadva a Margit-hídhoz való csatlakozás lehetőségét is, ill. a sziget a jelenlegi formáját.
2013. november 05. 22:39
Olsvay Endre
Bár nem a Szigethez tartozik, mindig elképedek, hogy az Újlipótváros helyén mennyire hézagos és rendezetlen ipar- és raktárvidék volt!
2013. december 08. 06:13