Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Mező Imre (Fiumei) út az Orczy térnél, 2022, 8. kerület

További információk a képhez

1962, Mező Imre (Fiumei) út az Orczy térnél, 2022.
Ajkay Örkény időmontázsa: Az időutazó elismerően biccent: ez a környék aztán tud dacolni az idővel! Több mint fél évszázad alatt szinte csak a homlokzati színek és a boltok változtak. Az előtérben a jövő biztonságos korlátai felé lépkedő úr árnyékát pedig már nem is ő maga, hanem a 60 évvel később pontosan ugyanott siető fiatal nő veti a kövezetre...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Fiumei út, 1957-től Mező Imre út, 1923-tól Fiumei út, 1874-től Köztemető út, Az 1840-es évek végétől Friedhof Strasse (Temető út), 1817-től Linien Graben (Árok vonal)
  • Forrás: Fortepan.hu (251640), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©